Cecilia Wall Lööv

Business Analyst

För att vi ska kunna må bra och prestera på jobbet gäller det att tycka om det vi gör och känna att våra arbetsuppgifter är meningsfulla.

Cecilia Wall Lööv - Business Analyst

Min resa

Efter gymnasiet var jag helt inställd på att börja jobba och då inom restaurangbranschen. Det visades sig dock inte vara något för mig. Efter några månader som restaurangbiträde och allt i allo på en restaurang fick jag ett tips om att söka en tjänst som kundservicemedarbetare på ett litet bolag som sysslade med annonsering och rekrytering. Det är samma annons- och rekryteringsverktyg som jag jobbar med idag!

På Visma hamnade jag via ett uppköp. Hade då jobbat med support i nästan ett decennium och hunnit testa på det mesta inom supportyrket, alltifrån telefonsupport till att vara teamledare. Väl på Visma jobbade jag ett par år till med support, men började successivt dras mer och mer mot utvecklingssidan. För något år sedan var det dags att helt byta roll till den jag har idag.

Livet på Visma

Jag trivs väldigt bra på Visma! Jobbet är en sådan stor del av livet så det är väldigt viktigt att man gillar det man gör och att arbetsuppgifterna känns meningsfulla. En viktig sak för mig är varierande arbetsuppgifter. Det är också viktigt att man har en bra chef som man känner stöd från och att man trivs med sina kollegor. Att kunna ta en AW någon gång är ju trevligt! Jag har turen att kunna säga att allt stämmer för mig. På Visma finns också stora möjligheter att avancera eller på annat sätt byta tjänst, om man känner sig redo för nya utmaningar, men kanske inte vill byta arbetsplats helt. 

 

Utanför jobbet

Jag är lite av den rastlösa typen och försöker alltid ha något att pyssla med. Rensa ut och sortera är bra projekt! Annat som kan hålla mig sysselsatt är att testa nya recept, promenader, gärna med lite högre tempo, yoga/träna och att umgås med familj och vänner. Jag älskar också att resa och upptäcka nya platser. Att planera resan är nästan lika roligt som själva resandet.

En vanlig dag

I min roll som Business Analyst är specificering av ny och ändrad funktionalitet den största delen, att göra om önskemål och behov till "recept" för våra utvecklare. Här får jag verkligen nytta av mina många års erfarenhet av jobb i supporten och med produkten. Jobbar också en del med översättningar och inför varje ny version skriver jag release notes som beskriver allt som kommer i versionen.

Förmiddag

De flesta dagar tar jag en morgonpromenad för att komma igång. 

Själva arbetsdagen börjar oftast med ett teammöte, vilket ger en trevlig start på dagen. Om jag behöver diskutera något eller få svar på frågor för att komma vidare med min specning, är det troligt att den diskussionen förs efter teammötet. Hur resten av dagen ser ut kan variera, men troligt är att jag grottar ner mig i någon spec. Oftast blir det en lunchpromenad för att hämta ny energi till eftermiddagen. 

Eftermiddag

En kopp te efter promenaden är toppen och jag är redo att köra igång igen!

Även eftermiddagen kan variera. Men troligt är att jag fortsätter med specen som jag höll på med på förmiddagen eller så påbörjar jag en ny. Ibland jobbar jag med flera samtidigt. Om det är en större utveckling kan det vara bra att ta en paus från den för att låta den sjunka in så att man får med alla olika delar som bör anges.

Kväll

Oftast har jag något planerat eller ett ärende att uträtta. Allt ifrån att förbereda/planera inför en resa eller annan aktivitet längre fram, till att ordna med veckans inköp eller att gå på massage.

Hittar du inte den lediga tjänst du söker?

Skapa en JobAlert och få ett meddelande per post
när nya lediga jobb finns!

Skapa en JobAlert