Albert Baumgartener

Albert Baumgartner

Project Manager

Jag får helt enkelt vara spindeln i nätet i projekten och se till att vi tillsammans når våra mål, precis där jag trivs som allra bäst.

Albert Baumgartner - Project Manager

Min resa

Jag startade i den digitala världen för cirka fyra år sedan, först som säljare och senare som affärsutvecklare där huvudansvaret låg på att förstå kundbehovet och sen, tillsammans med utvecklare, designa och paketera skräddarsydda marknadsföringslösningar till både existerande kunder och till nya prospekt som landat på CRM listan. Jag trivdes, det gick bra, men jag kände att något saknades. Jag ville jobba närmare människor, stödja, leda, samarbeta. Jag tyckte också om att jobba inom projekt där man har en startpunkt och man har ett utsatt mål, a beginning and an end, och där många måste jobba tillsammans för att nå målet. Helst inom deadline. Och under kostnadsbudget. Och med nöjda kunder. Så jag bestämde mig för att söka nya utmaningar inom mitt jobbliv. Jag ville hitta ett jobb där jag kunde kombinera allt det där med att jobba med människor, med att jobba i projekt, känna tillfredsställelse av att vara en del av och leda en grupp som utvecklades och lyckades med det vi gör. 

Livet på Visma

Visma är ett bolag byggt på starka axlar av hög kompetens. Huset är fullt med experter med mycket erfarenhet inom det mesta och det ger en stor kick att få jobba med sådan kompetens. Det smittar ska jag säga! Men vad som ger ett ännu större och djupare intryck är den tillit som bolaget och vi som jobbar där har till varandra. Vi tror och litar på vad vi gör och vi stödjer varandra i det. Vi litar på varandras kompetens, kunskap, erfarenhet, idéer och vi vågar ge varandra plats att utveckla och utvecklas och att tänka utanför comfort zonen. Ibland går det snett men oftast blir det rätt, och så måste det vara, annars kommer man inte framåt. Och det är på denna, kanske outtalade, filosofi som vi bygger vår framgång på. Och en sak till...Vi har riktigt kul och skrattar mycket tillsammans!

Utanför jobbet

När jag inte jobbar så blir det nog alltid en spännande serie med en kopp te, ett gympass eller två när andan faller på och på helgerna bjuder jag gärna vänner över hem till mig för att äta middag! Utöver det "vanliga livet" gillar jag att sjunga och spela på gitarren!

En vanlig dag

En vanlig dag på jobbet betyder att inget är vanligt. The only thing constant is change. Mycket handlar om att driva projekt framåt genom att följa upp deadlines, to-do listor, planera och hålla möten, kommunicera, vara spindeln i nätet och jonglera med en massa bollar samtidigt. Mycket externt med kunder, men en del internt med andra ”stakeholders” och projektdeltagare. 

På förmiddagen

Jag börjar dagen med nyhetsmorgon som alarm, en kopp te som frukost och en alltför lång dusch. När jag väl har kommit till kontoret är det full kareta! Kaffe + två bananer och sen är jag "weird in".

På eftermiddagen

Efter en välförtjänt lunch blir oftast mina eftermiddagar fyllda med möten. Både internt och med kunder. Såklart dyker det alltid upp saker som behöver hanteras med ett mer operativt arbetssätt.

Kvällen

Efter jobbet blir det ibland att gymma, kanske en paddelmatch eller två. Ofta umgås jag med mina vänner runt lite mat, bio eller ett glas vin eller en öl. Men oftast blir det en lugn kväll hemma med god mat, en kopp te och en Netflix serie i soffan, bärandes en randig eller rutig flanellpyjamas. Är jag inspirerad, vilket jag är rätt ofta, klinkar jag lite på gitarren. Men klockan 23.30 är det ”lights out”. Ingen mobil, inga serier etc. Måste ju få en bra sömn så att jag är laddad för nästa dag på världens bästa arbetsplats!

Hittar du inte den lediga tjänst du söker?

Skapa en JobAlert och få ett meddelande per post
när nya lediga jobb finns!

Skapa en JobAlert